Hlavní obsah

Potápěč si udělal originální selfie s keporkakem

Novinky, mšv

Fotku, která se člověku povede možná jednou za život, si pořídil Australan Adam Stern. Ten se vydal potápět k pobřeží ostrovního státu Tonga, když spatřil, jak se k němu blíží keporkak. Neváhal, vytáhl foťák a doplaval si s majestátním kytovcem pořídit selfie, napsal britský deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Australský potápěč neodolal a pořídil si selfie s keporkakem.

Článek

Výpravu za velrybami při tom Stern neplánoval. Skočil do vody z lodi, aby se na chvíli ochladil. Chvíli plaval kolem, když v tom samici keporkaka spatřil.

„Slyšeli jsme ji zpívat ve vodě a pak se objevila. Rychle jsem k ní plaval a vířil vodu kolem sebe, aby si mě všimla. Zdržela se se mnou a dalšími potápěči asi půl hodiny, kdy kolem nás tančila,“ uvedl Australan.

Foto: Profimedia.cz

Skupinu potápěčů nejprve upoutal velrybí zpěv.

„Samici jsme očividně zajímali a plavala nějakou chvíli s námi,“ dodal Stern o kytovci, který obvykle dorůstá délky 13 až 16 metrů. Patří tak k větším mořským savcům, ačkoli do plejtváka obrovského keporkakům ještě zhruba 15 metrů chybí.

Foto: Profimedia.cz

Samice keporkaka se s potápěči na chvíli zdržela.

Ostrovní stát Tonga je jedním z mála míst, kde si v oceánu mohou s velrybami zaplavat i turisté. Majestátních mořských savců se tam totiž hodně shromažďuje. Velryby do teplého moře plavou, aby vyvedly mladé, ale obvykle žijí v chladnějších vodách. Turistům to dává určitou možnost setkat se i s velrybími mláďaty.

Reklama

Výběr článků

Načítám