Hlavní obsah

Na Britku a její několikaměsíční vnoučata ze stropu vylétly stovky vos

Novinky, tcs

Chvíle jako z hororu si prožila Sheilla Bellová z britského Newbury, když u ní na návštěvě byly dcery s několikaměsíčními vnoučaty. Ze stropu se na ně vyvalily stovky agresivních vos. Sheilla schytala desítky žihadel, když pomáhala svým dcerám dostat malé děti do bezpečí. S likvidací hnízda nakonec museli pomoci hasiči s experty na hubení škůdců. Informoval o tom britský Daily Mail.

Foto: Humane Pest Control Solutions

Propadlý strop odhalil rozsáhlé vosí hnízdo.

Článek

Pro manžele Bellovy to měl být poklidný a příjemný den. Na návštěvu k nim přijely dcery Emily Grahamová a Olivia Baconová se svými dětmi, osmnáctiměsíčním Freddiem a dvouměsíční Molly. Celá rodina seděla v obývacím pokoji v prvním patře, když si Sheilla povšimla podivné skvrny na stropě.

„Když se Sheilla natáhla a dotkla se té skvrny, strop povolil a prasknul. Část vosího hnízda jí spadla rovnou na hlavu,“ sdělil Daily Mailu Sheillin manžel Sam. Ze stropu vylétávaly stovky rozzuřených vos a vrhaly se na Sheillu.

Navzdory desítkám žihadel žena zachovala duchapřítomnost a okamžitě křičela na ostatní, aby schovali děti. Malou Molly jedna z dcer okamžitě odnesla do vedlejšího pokoje a zabouchla pevně dveře. Sam s Sheillou pak pomáhali do bezpečí Freddiemu a jeho matce.

Foto: Humane Pest Control Solutions

Vosy se zabydlely v téměř celém stropě.

Scéna jako z hororu

Molly zavřenou v pokoji museli přivolaní hasiči vytáhnout oknem, zatímco se expert na hubení hmyzu Rod Smith vypořádával s tisícovkami vos, které létaly domem. „Je neuvěřitelné, že nikdo nebyl vážně zraněn. Bylo to jako z hororu,“ uvedl Smith. Sheilla byla odvezena do nemocnice. Nikoho jiného z rodiny vosy nepobodaly.

Kolikrát ji vosy bodly, nedovedla žena ani spočítat. „Žihadla měla po celém těle, báli jsme se anafylaktického šoku,“ uvedl její manžel. Obavy se naštěstí nevyplnily. Po vyšetření byla Sheilla propuštěna z nemocnice.

„Stává se, že se vosy dostanou pod střechu. Z jakkoli malé škvíry si pak své hnízdo rozšiřují, dokud není strop tenký jak papír,“ uvedl Smith s tím, že má pocit, že poslední dobou neřeší nic jiného než vosí hnízda v rodinných domech.

Reklama

Výběr článků

Načítám