Hlavní obsah

Neobvyklá taxislužba, amiš vozí zákazníky v bryčce

Novinky, zel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američan Timothy Hochstedler se rozhodl zavést netradiční taxislužbu. Místo klasického taxíku vozí tento amiš, tedy příslušník náboženské skupiny známé mimo jiné kvůli zákazům používání moderní techniky, zájemce v dřevěné bryčce. Cesta vyjde na pět dolarů (zhruba 112 korun) a kočár cestující dopraví až ke vchodovým dveřím.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Amiš provozuje vlastní unikátní verzi Uberu Video: Reuters

 
Článek

Služby zabývající se spolujízdou a různými formami sdílení nákladů na dopravu se těší stále větší oblibě. V americkém městě Colon ve státě Michigan si to uvědomil i amiš Timothy Hochstedler.

Ten se rozhodl pro vlastní svéráznou variantu. Sám ji nazývá „amišský Uber“, i když se zmíněnou společností toho má jen pramálo společného. Jeho taxi zrovna moc paliva nespotřebuje. Kromě obvyklých čtyř kol má totiž i čtyři nohy.

Amišové patří mezi křesťany k reformní větvi takzvaných novokřtěnců. Známi jsou především pro své vlastní zákazy používání moderní techniky. Nesmějí například přijít do kontaktu s elektřinou, řídit auto nebo používat telefon.

„V každé době je populární něco jiného, zrovna teď je to třeba Uber. Chtěli jsme ho proto mít i my, akorát v amišské verzi,“ okomentoval zrod nápadu Timothy Hochstedler. Město Colon na tom není, co se týče dopravní vybavenosti, zrovna nejlépe, a tak se jeho služba těší velké oblibě.

„Moc jsem si to užil. Není to věc, kterou byste si normálně spojili zrovna s amišem,“ popsal zážitek z jízdy jeden z pasažérů.

Reklama

Výběr článků

Načítám