Hlavní obsah

Ve Skotsku nabízejí zmrzlinu s příchutí majonézy

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Anglická a skotská kuchyně nemají ve světě příliš dobrou pověst. Zda jim ji vylepší nejnovější počin zmrzlináře Kylea Gentlemana, je otázkou. Do nabídky svého zmrzlinářství Artisan Ice cream totiž zařadil neobvyklou příchuť - majonézu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Skotské zmrzlinářství představilo zmrzlinu s příchutí majonézyVideo: AP

 
Článek

Majitel zmrzlinářství ve Falkirku nedaleko Glasgow přišel na tento podle svých slov bláznivý nápad jednoduše. „Ve Skotsku ke všemu dáváme hranolky. Ke snídani, k večeři, je to jedno. No a k hranolkám dáváme stálá dochucovadla, jako jsou majonéza nebo kečup. Takže jsme si řekli, proč nepřijít s něčím, co by Skotové milovali,“ sdělil Gentleman.

Reakce nebyly takové, jaké si představoval. Víc než Skotům totiž zmrzlina chutná turistům z různých koutů světa. „I když je to skotský nápad, popravdě jeden z těch šílených skotských nápadů, je to ve skutečnosti zbytek světa, který si zmrzlinu užívá víc než Skotové,“ prozradil zmrzlinář.

Za zmrzlinou cestují milovníci mražené pochoutky z USA nebo Německa. Gentleman totiž nabízí i další netradiční příchutě. Může se pochlubit například zmrzlinou ze cideru z lesních plodů nebo s příchutí energetického nápoje.

„Každý se teď ptá, jestli zavedeme další zmrzliny z dochucovadel. Měli bychom prý dělat kečup nebo pálivou omáčku. Takže inspirace je dost,“ řekl Gentleman. V zemi, kde je oblíbenou pochoutkou fritovaná čokoládová tyčinka Mars, není nic nemožné. Zbývá jen jediná otázka. Jak velké by muselo být vedro, abyste ochutnali majonézovou zmrzlinu?

Anketa

Zkusili byste majonézovou zmrzlinu?
Ano, lákají mě nové neznámé chutě
85,7 %
Ano, majonézu miluji ve všem
0 %
Ne, mám raději tradiční příchutě zmrzlin
0 %
Ne, nové chutě mi nevadí, ale majonéza ve zmrzlině je už moc
14,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 7 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám