Hlavní obsah

U Prostějova se popáté utkali v neckyádě, trosečníky poslal ke dnu tým Novinek

– Stražisko

Stražisko na Prostějovsku o víkendu pořádalo v pořadí již pátou neckyádu, čili závod podomácku vyrobených plavidel. Letos se na vodě o prvenství utkala řada týmů - například dětský hrad plný rytířů, zoo v sestavě opic či tygrů a přidal se i tým Novinek plující na havajském ostrově.

Stražiská neckyáda přinesla souboj plovoucí zoo a rytířského hraduVideo: Novinky

 
Článek

Nadšenci pro vodní zábavu, kteří rádi udělají něco pro utužení místní komunity, pracovali na maskách a plavidlech dlouhé týdny. Zoo na šlapadle tak vypouštěla z komína skutečný dým, dětští rytíři zase srdnatě bránili svůj hrad z polystyrenu pomocí halaparten.

Závod byl rozdělený na dvě disciplíny. „Nejdřív se pádluje na čas: kdo první dopluje k bójce a zpátky. Druhé kolo je demoliční, kdy se plavidla snaží vzájemně potopit,“ přiblížil jeden z pořadatelů neckyády Jan Daněk s tím, že jde hlavně o zábavu a trávení společného času se sousedy a přáteli.

Foto: Novinky

Na stražiském rybníce proběhla o víkendu neckyáda.

Letošními vítězi se staly děti, které nakonec ubránily hrad proti vodním nájezdníkům. Druhé místo obsadil překvapivě tým Novinek zahalený do havajských kostýmů a květinových barev. Plovoucí zoo dostala od pořadatelů penalizaci, jelikož stejný šlapací pohon posádka předvedla již při minulém ročníku. Poslední skončili trosečníci, které potopil právě havajský tým.

Po celý den byla připravena zábava pro malé i velké. Děti čekal skákací hrad a dovádění v pěně, kterou dovezli tamní hasiči z Konice. Dospělí si při poslechu živé hudby pochutnávali na pivu či grilovaných makrelách.

Neckyáda vznikla před pěti lety jako sranda pro pár lidí. Dnes je to záležitost, na kterou se sjíždějí lidé z okolních vesnic i nedalekého Prostějova.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám