Hlavní obsah

V Los Angeles je na prodej pozemek snů, stojí neuvěřitelných 21 miliard

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tady se budete cítit jako bůh, uvádějí tiskové materiály, které propagují 63 hektarů rozhlehlý pozemek s názvem Mountain Beverly Hills. Nabízí se vám odtud unikátní výhled na celé Los Angeles, oceán i pohoří San Gabriel a někde v hloubce pod vámi bydlí hollywoodské hvězdy. Pozemek je nyní k mání za rovnou miliardu dolarů (zhruba 21 miliard korun).

Foto: Profimedia.cz

Nový vlastník exkluzivního pozemku bude mít Los Angeles jako na dlani (ilustrační foto).

Článek

Nejvýše položený vrchol s legendárním poštovním směrovacím číslem 902 10 se patrně stane nejdražším místem k bydlení. Za to se doposud považoval pozemek, který si ve Francii koupil za 300 miliónů dolarů (zhruba 6,6 miliardy korun) jeden ze saúdských princů.

„Na světě je 2200 miliardářů, zhruba 100 z nich by o pozemek mohlo mít zájem a zároveň by si ho mohli dovolit,“ uvedl pro Daily Mail Aaron Kirman, který si je jistý, že pozemek o rozloze téměř dvakrát větší než Disneyland prodá.

Pozemek původně zakoupila na konci sedmdesátých let íránská princezna Šams, sestra posledního íránského šáha Muhammada Rezy Pahlavího. Na pozemku chtěla postavit velkolepý palác. Z toho však sešlo a neuskutečnily se ani další megalomanské plány následných majitelů. Pozemek je nyní rozparcelován na 17 částí, na každé z nich lze postavit luxusní sídlo.

O bydlení už projevily zájem herecké hvězdy jako Brad Pitt nebo Tom Cruise. Aaron Kirman ale doufá, že budoucí kupec, ať už to bude ruský oligarcha, nebo bohatý šejk, bude chtít zakoupit pozemek, aby zde postavil palác, ze kterého by mohl na Město andělů shlížet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám