Hlavní obsah

Slon v Maďarsku podstoupil náročnou operaci

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V zoologické zahradě v maďarském městě Nyíregyháza na severovýchodě země museli přistoupit k operaci tříletého slona Kita, který trpěl zánětem klu. Agentura MTI v úterý informovala, že tříhodinová operace byla úspěšná a kel byl slonovi odstraněn.

Foto: MTI

Náročná operace trvala přibližně dvě hodiny.

Článek

K náročnému zákroku byli do Maďarska přizváni odborníci z Jižní Afriky. „Kito si před časem ulomil jeden kel a ten se navzdory lékařské péči zanítil. Bylo nutné jej odstranit,“ napsala agentura MTI.

Mluvčí zoo Zsuzsa Petróová agentuře řekla, že náročnou operaci provedl odborník z Jižní Afriky Gerhard Steekamp. „S tímto odborníkem spolupracujeme dlouhodobě,“ dodala mluvčí. Steekamp ošetřoval kly už padesátce slonů po celém světě.

Foto: MTI

Zanícený kel musel pryč.

Při náročném zákroku byli kromě jihoafrického odborníka přítomni tři zvěrolékaři a šest ošetřovatelů.

„Kel odstranili postupně ve dvou částech. Zákrok trval téměř dvě hodiny,“ vysvětlila Petróová. Po odstraněném klu zůstala velká rána, která se však u slonů většinou dobře hojí. „Kito bude pod dohledem, aby se do rány nedostala infekce,“ dodala mluvčí zoo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám