Hlavní obsah

Svět je bez tebe nyní lepším místem, napsali potomci zemřelé ženy v nekrologu

Když Kathleen Dehmlowová pocházející ze Springfieldu v americkém státě Minnesota koncem května naposled vydechla, její děti nechaly v místních novinách vydat nekrolog. Sourozenci Gina a Jay však neměli pro svou matku žádná lichotivá slova, právě naopak. V novinovém článku doslova uvedli, že jim nebude chybět a že svět bude bez ní lepším místem.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

„Kathleen Dehmlowová (Schunková) se narodila 19. března roku 1938 Josephu a Gertrudě Schunkovým z Wabassa. V roce 1957 se ve stejném městě v kostele sv. Anny vdala za Dennise Dehmlowa, s nímž měla dvě děti, Ginu a Jaye,“ píše se na začátku nekrologu.

Hned v dalším odstavci se však vyskytuje informace, kterou sourozenci své matce nikdy neodpustili. „Roku 1962 otěhotněla s bratrem svého manžela Lylem Dehmlowem a odstěhovala se s ním do Kalifornie. Opustila své děti, Ginu a Jaye, které ve městě Clements vychovali její rodiče pan a paní Schunkovi.“

Poslední část nekrologu pak zcela vystihuje, co dvojice od té doby k matce cítila. „Zemřela 31. května 2018 ve Springfieldu. Nebude chybět ani Jayovi ani Gině, kteří vědí, že bez ní je teď svět lepším místem.“

Jedny noviny nekrolog zamítly

Slova v nekrologu byla natolik útočná, že text jedny z tamních novin dokonce odmítly publikovat. U dalších už však prošel, načež ho někdo sdílel na internetu, kde rozpoutal vášnivou diskusi. Ačkoliv řada uživatelů konání sourozenců odsoudila, dvojice si za svým činem stojí.

„Neumíte si představit, jak moc byla rodina dysfunkční. Nikdo neví, čím jsme si museli projít, ale pomohlo nám to (napsat nenávistný nekrolog). Chtěli jsme za tím konečně udělat tečku,“ vysvětlil deníku Daily Mail osmapadesátiletý Jay.

Reklama

Výběr článků

Načítám