Hlavní obsah

Lotyšský hasič se vyklonil z okna a zachytil padajícího sebevraha. Video z akce sklízí obdiv

Nejen od uživatelů sociálních sítí sklízí obdiv lotyšský hasič, který zachránil život sebevrahovi padajícímu ze čtvrtého patra bytového domu. Video ze zásahu publikovali hasiči minulý týden na sociálních sítích. Na záběrech je vidět, jak se jeden z hasičů vyklonil z okna bytu o patro níž, a padajícího muže zachytil.

BEZ KOMENTÁŘE: Hasič se vyklonil z okna a chytil padajícího sebevrahaVideo: VUGD

 
Článek

Hasiči k případu neuvedli město, kde k události došlo, jen že to bylo o víkendu. „Během víkendu jsme obdrželi oznámení z bytového domu, kde panovalo podezření, že člověk skočí ze čtvrtého patra,“ uvedl k případu mluvčí hasičů.

Po příjezdu na místo si hasiči uvědomovali, že pokud by zkusili vniknout přímo do bytu, kde se daný muž nacházel, mohl by skočit, a tak obsadili byt o patro níž, aby ho mohli případně zkusit zachytit.

To se také stalo. Na publikovaných záběrech je vidět, jak se jeden z hasičů vyklonil z okna a padajícího muže chytil do náručí. Díky kolegovi, který ho jistil, nebyl sebevrahem stržen, ale naopak ho mohl dostat do bezpečí.

Statečný hasič sklidil od uživatelů sociálních sítí obrovský obdiv a jeho heroický čin neunikl ani lotyšskému ministrovi Oskarsovi Abolinsovi, který je za hasičský sbor v zemi odpovědný.

„Jenom to podtrhuje kuráž a statečnost těch, kteří pracují v našich hasičských sborech, a jejich schopnost kreativně přemýšlet, což v tomto případě vyústilo v záchranu lidského života,“ prohlásil Abolins.

Reklama

Výběr článků

Načítám