Hlavní obsah

Pilotka cessny musela nouzově přistát na silnici

Novinky, tcs

Páteční cvičný let studentky letecké školy Orange County Flight Center na Floridě měl dramatický konec, který ale pilotka zvládla na výbornou. Motor letadla ztratil krátce po startu tah, studentka s letadlem musela přistát na silnici v nedalekém městě Huntigton Beach. Během nouzového přistání nebyl nikdo zraněn, nedošlo ani ke škodám na majetku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letadlo muselo nouzově přistát na silniciVideo: Reuters

 
Článek

V pátek krátce před pátou hodinou odpolední začali řidiči na ulici Hamilton Avenue kvapně brzdit. Na vozovku se totiž snášela jednomotorová Cessna 172, jejíž motor krátce po startu nebezpečně ztratil výkon.

„Slyšeli jsme venku křik, tak jsme se také vyběhli podívat ven,“ sdělil místnímu zpravodajskému serveru Orange County Register Bill Castelblanco, který na Hamilton Avenue pracuje.

Pilotka, která prováděla cvičný let, odstartovala z nedalekého letiště Johna Waynea, ovšem přistát musela krátce po startu. Castelblanco vyzdvihl pilotčin klid a rozvahu. Sám je pilotem a tak ocenil zejména fakt, že pilotka při obtížném přistání netrefila dráty elektrického vedení, automobily ani kolemjdoucí.

Na místo během několika minut dorazila i policie a hasičský vůz, nakonec ale záchranné složky nebyly potřeba.

Reklama

Výběr článků

Načítám