Hlavní obsah

Lachtaní mládě v pražské zoo slavilo první narozeniny, dárku se ale trochu bálo

– Praha
Novinky, zkr

Mládě lachtana jihoafrického slavilo v Zoo Praha před zraky návštěvníků své první narozeniny. Malý Nelson dostal jako dárek plyšového lachtánka. Na první pohled to ale vypadalo, že se ho spíš bojí. Kromě něj měla narozeninovou party i gepardí paterčata, která se narodila rovněž před rokem.

BEZ KOMENTÁŘE: Malý Nelson se plyšového kamaráda trochu bálVideo: Zoo Praha

 
Článek

V sobotu probíhal v pražské zoologické zahradě Den Afriky, v jehož rámci se oslavy uskutečnily. Na příchozí nejdřív čekala ukázka výcviku lachtanů, při které předváděl Nelsonův otec Meloun, co všechno umí.

BEZ KOMENTÁŘE: Nelsonův otec Meloun ukazoval, co všechno umíVideo: Zoo Praha

Odpoledne pak své dovednosti ukazoval i oslavenec a ošetřovatelé mu následně předali jeho dárek - plyšového lachtana.

„Nelsone, neboj se ho, on ti nic neudělá. On tě nekousne, ty můžeš kousnout jeho. Když byl Nelson malý, tak dostal plyšového oslíka, kterého pak úplně roztrhal, protože ho tahal po celé expozici i v zázemí. Tak uvidíme, jestli i tenhle krásný lachtan dopadne jako ten oslík,“ komentoval Nelsonův ošetřovatel.

BEZ KOMENTÁŘE: Gepardí paterčata oslavila první narozeninyVideo: Zoo Praha

Narozeniny oslavila rovněž paterčata geparda, která přišla na svět loni v půlce května. Mláďata jsou tři samečci a dvě samičky a jmenují se Sid, Solo, Sam, Jenny a Jessi. Jejich matkou je samice Savannah, která pochází ze zoo v Colchesteru.

Reklama

Výběr článků

Načítám