Hlavní obsah

Medvědí sirotci z Bulharska míří do Řecka na výcvik v divočině

Ve specializovaném středisku v Řecku se tři opuštěná mláďata medvědů hnědých z Bulharska mají naučit dovednostem nezbytným k přežití v divočině. „Stráví tam asi rok,“ řekl agentuře Reuters Javor Gečev, mluvčí nadace, která se o medvíďata stará.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tříměsíční medvíďata našli ochránci na konci dubnaVideo: Reuters

 
Článek

Tříměsíční medvídky našli ochránci přírody na konci dubna, nejspíše opuštěné, v jihozápadní části pohoří Rodopy. Snahy vystopovat medvědici byly bezvýsledné, a tak se o ně postarala bulharská pobočka mezinárodní nadace Four Paws (Čtyři packy). Mléčná strava zvířata zase dostala do formy.

Bulharská populace medvěda hnědého čítá asi 800 kusů, žije v horách ve středu a na jihozápadě země. Patří k nejstabilnější v Evropě, nicméně i tak medvědi, kteří jsou v zemi chráněni, zůstávají na seznamu ohrožených druhů.

„Máme zkušenosti, že ve více než 90 procentech případů, kdy se ve volné přírodě toulají medvíďata, jejich matku lovili či zastřelili pytláci,“ řekl Dimitar Ivanov ze záchranného střediska, které provozuje Four Paws společně s nadací Brigitte Bardotové.

Nadace doufá, že jednou vrátí tři medvědy do volné přírody v Bulharsku.

Reklama

Výběr článků

Načítám