Hlavní obsah

Starý pes se ujal devíti osiřelých káčátek, vozí je i na hřbetu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osiřelá mláďata našel ve čtvrtek jeden ze zaměstnanců hradu Mountfitchet Castle ležícím v anglickém hrabství Essex. Tamní personál netušil, co si s nimi počít, situaci však vyřešil labrador Fred. Desetiletý pes patřící řediteli hradu se o káčátka začal s velkou láskou starat, píše deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Malých opeřenců se ujal desetiletý labrador.

Článek

„Věděli jsme, že kachna bude mít mladé. Když se ale káčátka objevila, jejich matka rázem zmizela. Myslíme si, že ji ulovila liška,“ řekl Daily Mailu ředitel hradu a majitel psa Jeremy Goldsmith.

Foto: Profimedia.cz

Mláďata se nechávají vozit na Fredově hřbetu.

Když osiřelá mláďata našel jeden z tamních členů personálu, všichni se o ně ihned začali strachovat. To však ještě nevěděli, že si je Fred vezme pod svá ochranná křídla a s láskou o ně bude pečovat.

Foto: Profimedia.cz

Mezi káčátky a Fredem vzniklo velké pouto.

„Fred má naprosto úžasnou povahu. Káčátka ho úplně zbožňují,“ svěřil se Goldsmith. „Začínají být pěkně nezbedná, dokonce se nechávají vozit na jeho hřbetu a doprovázejí ho, když se jde osvěžit do vody,“ dodal jeden z jeho kolegů.

Reklama

Výběr článků

Načítám