Hlavní obsah

Turista si odnesl z pláže umírajícího delfína na rameni

Novinky, tcs

Těžko uvěřitelný pohled se naskytl návštěvníkům pláže v čínském městě Jang-ťiang. Vlny vyvrhly na břeh umírajícího delfína, kolem kterého se shlukl dav lidí. Jeden z turistů se ale nerozpakoval, zvíře si hodil na rameno a odešel s ním pryč. Nyní mu hrozí vězení.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Muž chodil po pláži s umírajícím delfínem přes ramenoVideo: AP

 
Článek

Případ se odehrál 1. května a informoval o něm čínský server btime.com. Podle svědků se delfín přestal hýbat v okamžiku, kdy k němu muž přikročil a hodil si ho na rameno. V doprovodu neznámé ženy pak muž pláž opustil, bezvládného delfína hodil do kufru svého auta a odjel.

Další ze svědků pak oznámil policii, že delfín musel být mrtvý, protože se nehýbal a měl na sobě viditelné rány. Ať bylo zvíře živé či mrtvé, podle čínských zákonů je zakázáno delfíny lovit, prodávat, chovat či přechovávat jejich mrtvá těla.

Proto po muži pátrá i policie a v případě dopadení mu hrozí trest. V jaké výši však čínské úřady nesdělily. Popularitu si ale turista rozhodně nezískal.

Od svého zveřejnění už video zhlédly tisíce lidí a drtivá většina komentářů muže odsuzuje. „To ho jako chce uvařit? Je to prostě nechutné,“ rozhořčeně napsal jeden z internetových uživatelů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám