Hlavní obsah

Se svastikou na paži vstup zdarma, láká německé divadlo na představení o Hitlerovi

Divadlo v německé Kostnici na svých webových stránkách uvedlo, že každý, kdo přijde na představení s názvem Mein Kampf s hákovým křížem na paži, bude mít vstup zdarma. Zástupci divadla se dostali pod obrovskou palbu kritiky a celý incident je nyní předmětem vyšetřování. Podle vyjádření divadla se jedná o sociální experiment, píše server The Local.

Foto: Profimedia.cz

Divadelní představení Mein Kampf na francouzském festivalu d'Avignon.

Článek

Městské divadlo v Kostnici informacemi na svých webových stránkách doslova šokovalo. Uvedlo totiž, že všichni, kteří na představení přijdou se svastikou na paži, vyhnou se placení vstupného.

Ostatní prý u vstupu obdrží odznáček s Davidovou hvězdou, který si budou moci připnout na svůj oděv a vyjádřit tak solidaritu obětem holocaustu.

Divadelní představení se stejnojmenným názvem nejslavnějšího díla Adolfa Hitlera se uskuteční v pátek 20. dubna. Jedná se o satirickou adaptaci hry židovského autora maďarského původu George Taboriho.

Sociální experiment

Celý případ vyvolal obrovskou vlnu kritiky a stal se předmětem vyšetřování. Jakákoli propagace symbolů nacismu je v zemi zakázaná.

Divadlo uvedlo, že se jedná o sociální experiment, který má ukázat, jak lehce jsou lidé ovlivnitelní. Mluvčí divadla deníku Daily Mail prozradil, že o bezplatný vstup požádalo už asi 50 zájemců.

Ať už se jedná o nevhodnou formu propagace, či sociální experiment, přichází ve vypjaté době, kdy se v zemi, především v tamních školách, řeší vzrůstající antisemitismus.

Reklama

Výběr článků

Načítám