Hlavní obsah

Největší štěně na světě váží přes osmdesát kilo

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jmenuje se Euphrates, váží přes 81 kilogramů, v kohoutku měří 80 centimetrů a denně spořádá osm misek žrádla. Jistě, jsou i větší psi, jenže fence Euphrates je teprve devět měsíců. Štěně nově vznikajícího plemena tak aspiruje na zápis do Guinessovy knihy rekordů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Největší štěně na světě váží přes osmdesát kiloVideo: AP

 
Článek

Obrovská Euphrates je americký moloss a je prvním štěnětem svého druhu. Nový chovný program si klade za cíl stvořit plemeno co nejpodobnější mezopotámskému molossovi, který vymřel před sedmi tisíci lety.

Nikdo ještě neví, jakých rozměrů vlastně Euphrates doroste. Už nyní, když si stoupne na zadní, měří 182 centimetrů. „Bez problému se kouká kukátkem ve dveřích na příchozí lidi,“ řekl její majitel, jednačtyřicetiletý Jared Howser ze Salt Lake City, agentuře Caters TV.

Milá a hravá fenka má rovněž neuvěřitelnou sílu. „Sám vážím 117 kilo a měřím 190 centimetrů, jenže když se mi na vodítku rozběhne, sotva ji udržím,“ svěřil se Jared.

Foto: Profimedia.cz

Jak to u velkých psů bývá, Euphrates miluje děti.

Euphrates se často ráda přetahuje o provaz s Jaredovým dalším psem – pitbulteriérkou. „Jsou známí tím, že utáhnou mnohem víc, než váží. Jenže Euphrates stačí jenom klidně sedět s provazem v hubě a pitbul má smůlu,“ se smíchem dodal Jared.

Obr za sto tisíc

Opravdu velkého psa začal Jared hledat poté, co šokovaně přihlížel vyloupení domu. Během něj lupič krutě zabil šedesátikilového psa rasy Cane Corso tím, že ho prostě vyhodil z okna.

Foto: Profimedia.cz

A stejně jako ostatní psi, miluje i všechny možné klacíky. I když v jejím případě jsou to spíš větve.

Po konzultacích s několika chovateli se Jared rozhodl vyzkoušet nové plemeno. Euphrates ho stála 5000 dolarů (zhruba 103 000 korun).

Se stavěním vhodného přístřeší pro obří fenku problem Jared mít nebude, úspěšně se totiž živí stavbou příbytků pro nadměrně velké psy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám