Hlavní obsah

Muž přecházel trať navzdory spuštěným závorám, vlak ho minul o centimetry

Novinky, tcs

Opravdu perné chvilky si ve čtvrtek 1. března prožil strojvedoucí vlaku, který projížděl belgickým městečkem Wandre na předměstí Lutychu. Mohl za to muž, který se navzdory výstražným znamením rozhodl přejít trať. Vlak ho minul jen o vlásek.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž s kolečkovou taškou nerespektoval výstražná znamení, na kolejích ho málem smetl vlakVideo: Infrabel

 
Článek

Video z celého incidentu uveřejnila na svých facebookových stránkách společnost Infrabel, provozovatel belgických tratí. Na rozdíl od jiných lidí čekajících na přechodu, muž s kolečkovou taškou se rozhodl nečekat na to, až vlak projede a vydal se přes trať.

Vlak, který se mezitím řítil k přejezdu, muž vůbec nezaregistroval. Jeho si ale velice dobře všiml strojvůdce. „Jakmile ho viděl, začal nouzově brzdit,“ sdělil belgickému zpravodajskému serveru RTBF Arnaud Reymann, mluvčí společnosti Infrabel.

Vlak nakonec zastavil několik stovek metrů za přejezdem. „Přivolaná policie následně soupravu prohlédla, zda muž není není zaklíněn pod vlakem,“ uvedl Reymann. Trať byla mimo provoz více než dvě hodiny.

„Každý den přecházejí neopatrní lidé přechody i když jsou závory dole. Neštěstí se většinou vyhnou, až jednou... Vždy respektujte signalizaci na přechodech,“ stojí ve vzkazu společnosti u zveřejněného videa, kterou Infrabel zveřejnila jako varování před neopatrností.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám