Hlavní obsah

Malajsijský zaříkávač hadů zemřel. Uštkla ho kobra

Novinky, tcs

Vášní 33letého malajsijského hasiče Abu Zarina Hussina byli hadi. Několik jich měl doma, vystoupil s nimi v talentové show a své kolegy učil, jak plazy chytat, aniž by je museli zabíjet. Ale právě jeho vášeň se mu stala osudnou. V pondělí zemřel poté, co ho uštkla kobra, kterou se pokoušel zachránit.

Foto: Profimedia.cz

Abu Zarin Hussin

Článek

I nebezpečný had se dá odchytit, aniž byste ho museli zabít. Tohle poselství se snažil Abu Zarin Hussin naučit své kolegy hasiče, kteří často musí vyjíždět k případům, kdy je lidé zavolají, protože našli v domě jedovatého plaza.

V pondělí však sám po jednom takovém zásahu zemřel. Kobra, kterou se pokoušel zachránit, ho totiž uštkla a muži už nepomohl ani rychlý přesun do nemocnice.

Hasič měl doma několik hadích mazlíčků, aby lépe porozuměl jejich chování. Díky tomu si vysloužil celosvětovou „slávu“ — v roce 2016 o něm thajské bulvární deníky psaly jako o Thajci, který se oženil s kobrou, o které věří, že je jeho převtělená přítelkyně. Zprávu pak převzal bulvár po celém světě.

„Prostě jen pracuji s hady a trénuju ostatní hasiče, jak je mají zachraňovat,“ prohlásil tehdy pro BBC naštvaný Hussin, šťastně ženatý s lidskou ženou.

K hadům však Hussin vřelý vztah měl. S jedním z těch svých se dokonce objevil v televizní soutěži Asie má talent.

Pokousán od hadů byl Hussin několikrát. V roce 2015 dokonce po uštknutí strávil dva dny v kómatu. Až toto pondělí ale pro něj bylo osudné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám