Hlavní obsah

Pes postřelil brokovnicí amerického lovce

Novinky, tcs

Na lovecký výlet zřejmě už nikdy nezapomene šestatřicetiletý William Rancourt z amerického státu New Hampshire. Jeden z jeho kamarádů si během lovu odložil nabitou brokovnici na zem a přestal ji hlídat. Na zbraň nešťastně šlápl lovecký pes, ta vystřelila a broky se zaryly Rancourtovi do zad.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nešťastný incident se odehrál ve středu 29. listopadu v lesích okresu Wright County ve státě Iowa, kam si Rancourt vyrazil zalovit s kamarády a dvěma psy. Skupinka přijela na lov bažantů v loveckém revíru kolem řeky Boone.

Před půl druhou odpoledne se však ozval výstřel a k zemi nešel opeřenec ale William Rancourt. Jeden z jeho kamarádů totiž položil svou nabitou zbraň na zem a přestal ji hlídat. Události se pak seběhly rychle. K brokovnici se přimotal pes a po chvíli vyšla rána.

Rancourt byl naštěstí od zbraně vzdálen něco přes dvacet metrů, a tak jeho zranění nebyla příliš vážná. „Byl při vědomí a schopen chodit,“ řekl serveru Des Moines Register Ken Lonneman, správce parku, který na místo společně s šerifem přijel.

„Brokovnice jsou na blízko extrémně nebezpečné. V tomto případě byl naštěstí raněný dostatečně daleko, kdyby byl blíž, zranění by byla závažnější,“ řekl Lonneman. Vzhledem k lovecké sezóně vysoké, která začíná v sobotu, rovněž důrazně varoval před neopatrným zacházením s jakýmikoliv zbraněmi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám