Hlavní obsah

Hladová lvice ukradla levhartovi kořist přímo ze stromu

Novinky, tcs

Účastníci safari v jihoafrické rezervaci Sabi Sands Game Reserve byli svědky kuriózní situace. Hladová lvice narazila na levharta odpočívajícího v koruně stromu vedle své kořisti, kterou si nahoru vytáhl. Matka tří lvíčat neváhala a pro kořist si na strom vylezla.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hladová lvice ukradla leopardovi ze stromu jeho mrtvou kořistVideo: Caters News, AP

 
Článek

Celou situaci natočil Vernon Cresswell, který na výlety do jihoafrické buše jezdí pravidelně. „Lvici lézt na strom jsem ještě neviděl,“ uvedl Cresswell pro Caters TV.

Na levharta narazila lvice už za bílého dne. Chvíli si strom obcházela a bylo vidět, že kořist ve výšce téměř pěti metrů je pro ni obrovským lákadlem. Nakonec odešla, ale po soumraku se vrátila a přivedla s sebou tři svá mláďata.

Pak začala rozvážně šplhat na strom. „Bylo slyšet lvíčata, jak vystrašeně mňoukají. Lvice je nechala nechráněné na zemi a dost riskovala,“ vylíčil dramatické okamžiky Cresswell. Levhart se nejprve rozhodl svou kořist bránit, ale nakonec se jedním mohutným skokem dal na ústup.

Lvice s masem v tlamě a lvíčaty v patách zmizela do noci. „Bylo to všechno napínavé a emocionální. Rozhodně to byl pohled, který se vám naskytne jen jednou za život,“ poznamenal Cresswell.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám