Hlavní obsah

Šťastlivec netušil, že vyhrál přes půl miliardy. Přihlásil se na poslední chvíli

Ačkoli loterijní společnost vyhlásila výherní čísla už v květnu, Američan Jimmie Smith z New Jersey si s vyzvednutím výherní částky přesahující 500 miliónů korun dal na čas. Úplně totiž zapomněl, že si loterijní lístky koupil. Připomněla mu to až výzva v televizi, díky níž si výhru vyzvedl pouhé dva dny před uzávěrkou, napsal deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Výhru muži vyplatila společnost New York Lottery.

Článek

Osmašedesátiletý Smith si údajně koupil hned několik loterijních lístků v jedné z newyorských trafik na jaře a vložil si je do kapsy u košile. Po určité době však košili přestal používat a na lístky úplně zapomněl.

Jednoho dne ale sledoval televizi, v níž loterijní společnost oznámila, že se stále čeká na jednoho z výherců. V tu chvíli si rázem vzpomněl - prohledal skříň a po letmé kontrole čísel na výherním lístku nevěřil svým očím.

„Postupně jsem kontroloval čísla na všech lístcích. Když jsem narazil na ten výherní, stál jsem beze slova na místě a přemýšlel, jestli mě nešálí zrak. Musel jsem otevřít okno a nadechnout se čerstvého vzduchu,“ řekl podle společnosti New York Lottery, která přihlášení vítěze o výhru oznámila ve středu.

Nechá si poradit nejbližšími

Na otázku, proč se přihlásil tak pozdě, odpověděl, že si stále říkal, že lístky zkontroluje, až bude mít čas. Loterijní společnost New York Lottery vyhlásila šťastná čísla 5-12-13-22-25-35 už 23. května. Ačkoli si Smith dal na čas, nakonec to stihl v řádném termínu. Společnost tak po téměř pěti měsících konečně mohla vyhlásit vítěze.

Smith, který dříve zastával pozici bezpečnostního strážníka, vyhrál celkem 24,1 miliónu dolarů, což je v přepočtu přibližně 526 miliónů korun. Podle deníku Daily Mail nyní plánuje uspořádat sedánek se svými nejbližšími, se kterými se chce poradit, jak s penězi naložit co nejrozumněji.

Reklama

Výběr článků

Načítám