Hlavní obsah

Žralok vyskočil z moře přímo na palubu rybářské lodi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O značné pozdvižení se na rybářské lodi u pobřeží amerického Long Islandu postaral velký žralok mako. Tomu se totiž podařilo vyskočit z vody přímo na palubu plavidla a zaklínit se ploutví v konstrukci. Ve snaze osvobodit se sebou zmítal a na členy posádky výhružně otevíral tlamu. Za pomoci rybářů se ale nakonec dostal opět do moře.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Událost se nedaleko Long Islandu odehrála počátkem července, posádka si stihla pořídit také video, jak se bezmocný žralok snaží vyprostit ze železné konstrukce na přídi lodi. Mořský predátor se při svém pokusu dostat se opět do moře navíc poranil, takže mu z tlamy vytékala krev. Posádce také vysílal výhružné signály.

Rybáři žralokovi nakonec pomohli dostat se zpět do moře. Kolem ploutve mu uvázali lano a na vlasec mu zachytili hlavu, aby s ní nemlátil o konstrukci. Poté ho pomalu spustili do vody. „Příště budeme asi potřebovat větší loď,“ vtipkoval kapitán.

Žralok mako patří k větším druhům žraloka, nalézt ho lze prakticky po celém světě, včetně Atlantiku. Je považován za nebezpečného člověku.

Reklama

Výběr článků

Načítám