Hlavní obsah

Mladíka na táboře probudil medvěd. Zakousl se mu do hlavy

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děsivé probuzení zažil devatenáctiletý mladík tuto neděli na letním táboře necelých osmdesát kilometrů severně od amerického Denveru. Medvěd baribal se vplížil do tábořiště, zakousl se chlapci do hlavy a snažil se ho odtáhnout pryč. Ostatním se naštěstí podařilo šelmu včas odehnat.

Foto: Profimedia.cz

Medvěd baribal (ilustrační foto)

Článek

Celá událost se odehrála kolem čtvrté hodiny ranní. Mladík nocoval pod širákem vedle několika teepee, kde spaly děti ve věku od 12 do 13 let. „Tvrdě jsem spal, když mě vzbudil podivný křupavý zvuk,“ popisuje dramatické okamžiky mladý muž s křestním jménem Dylan. Jakmile otevřel oči, projela mu tělem neuvěřitelná bolest a Dylan s hrůzou zjistil, že se mu do hlavy zakousl medvěd baribal.

Divoká šelma zkoušela vytáhnout mladíka ze spacáku a odtáhnout pryč z tábořiště. „Ten křupavý zvuk musel být zvuk jeho zubů drásajících o mou lebku, jak se mě snažil vytáhnout,“ přemítá Dylan. Podařilo se mu několikrát zvíře trefit pěstí, ale na obrovského medvěda to nemělo žádný vliv.

Na pomoc křičícímu Dylanovi okamžitě přispěchali ostatní a zvíře se jim řevem a házením věcí podařilo odehnat. Baribal táhl mladíka necelé tři metry. „Mě to připadalo jako nekonečná dálka,“ svěřil se Dylan, který v táboře učí děti, jak přežít v divočině.

Pracovníci parku teď po agresivním medvědovi usilovně pátrají. „Je to nebezpečné zvíře a bude odstraněno,“ oznámila mluvčí coloradských parků Jeniffer Churchillová.

Medvěd baribal patří k méně nebezpečným šelmám a takovýto nevyprovokovaný útok je výjimkou. V případě napadení baribalem jde většinou o nešťastná setkání, kdy lidé omylem překvapí medvědici, která pak brání svá mláďata.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám