Hlavní obsah

Odvážný potápěč pádloval vedle rozzuřeného žraloka

– Mexiko

Taková podívaná se nenaskytne každý den. V mělkých vodách Cortézova moře u Mexika uvízl bílý žralok měřící přes čtyři metry. Potápěč Dale Pearson k němu dopádloval na prkně, aby si dravce zblízka prohlédl.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Odvážný potápěč pádloval vedle rozzuřeného žralokaVideo: AP

 
Článek

S kamarádem Erikem Mackem si mysleli, jestli to náhodou není žralok kladivoun. Jednali sice opatrně, ale i tak byl počin nebezpečný. Žralok byl totiž rozčilený svou bezmocí hnout se z místa. V tu chvíli se mohl i vymrštit a dvojici ublížit.

„Neříkám, že jsem při pohledu na tak obřího predátora nebyl nervózní. Měl jsem strach, aby nezaútočil,“ přiznal agentuře AP Dale s tím, že když viděl obří bílé tesáky, měl skutečně nahnáno. „Už jsem se se žraloky potápěl, ale tohle jsem skutečně ještě nikdy neviděl,“ přiznal.

Zranění

Při bližším pohledu si kamarádi všimli, že predátor je zraněný. „Vypadalo to jako typické zranění od lodní vrtule,“ vysvětlil s tím, že tyto rány jsou u tak velkých mořských tvorů docela běžně vidět.

Krmení

Jakmile pod sebou dvojice zaznamenala hejna ryb, uvědomila si, že žralok neuvízl, nýbrž si toto místo vybral pro jídlo. „Jsme si jistí, že zrovna obědval a my ho vyrušili. Ještě nikdy se tady nestalo, aby žralok uvízl. Když jsme ho pak ještě chvíli pozorovali ze břehu, viděli jsme, že se přesouval na různá místa, kde pak chvíli zůstal na místě,“ vysvětlil mladý potápěč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám