Hlavní obsah

Za plotem řádilo tornádo, muž v klidu pokračoval v sekání trávy

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud se v blízkosti člověka objeví tornádo, rozum obvykle velí běžet se co nejrychleji schovat na bezpečné místo. Jednoho Kanaďana ale přítomnost vzdušného víru u jeho domu nijak nevzrušovala a dál s ledovým klidem pokračoval v sekání trávníku. Situaci prý měl pod kontrolou.

Foto: Cecilia Wessels, ČTK/AP

Kanaďan pokračoval v sekání trávníku i přesto, že se nedaleko jeho domu objevilo tornádo.

Článek

Snímek Theuniuse Wesselse z městečka Tree Hills v kanadské Albertě pořídila v pátek jeho manželka Cecilia. Zachycuje jejího muže se sekačkou na trávu, přičemž v pozadí na poli zvedá do vzduchu půdu dramaticky vypadající tornádo.

Cecilia uvedla pro kanadský list Daily Colonist, že její manžel měl sekání trávy na seznamu úkolů. Jakmile s ním začal, šla si na chvíli zdřímnout. O něco později ji probudila její devítiletá dcera s tím, že venku je tornádo, ale tatínek odmítá jít dovnitř.

Foto: Cecilia Wessels, ČTK/AP

Kanaďan pokračoval v sekání trávníku i přesto, že nedaleko jeho domu se objevilo tornádo.

Nepřesvědčilo ho ani další naléhání, a tak ho jeho manželka alespoň vyfotila. Snímek později zveřejnila na Facebooku, kde ho sdílelo několik tisíc lidí a brzy si vysloužil pozornost médií z celého světa.

„Na fotce to vypadá, že je blízko, ale ve skutečnosti bylo opravdu hodně daleko. No, ne úplně daleko, ale daleko od nás,“ řekl Theunis pro agenturu Canadian Press.

Dál tak sekal trávník, protože o víkendu měl s rodinou nabitý program, takže dle svých slov úkol musel dokončit za každou cenu.

„Po očku jsem ho sledoval,“ dodal Kanaďan s tím, že tornádo mířilo na opačnou stranu, takže se nebál. Sekání trávníku tak zvládl dle plánu a prý se mu to moc povedlo.

Web BBC News uvedl, že tornádo v Tree Hills způsobilo drobné materiální škody. Ke zraněním nedošlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám