Hlavní obsah

Holčička se narodila se dvěma páteřemi a párem nohou navíc

Novinky, vps

Lékaři v USA úspěšně operovali holčičku, jež se narodila se dvěma páteřemi a dalším párem nohou, které jí vyčnívaly z těla. Jednalo se o pozůstatky jejího identického dvojčete, které se plně nevyvinulo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lékaři odstranili z těla Dominique parazitické dvojčeVideo: Reuters

 
Článek

Desetiměsíční Dominique z Pobřeží slonoviny podstoupila náročnou operaci na začátku března v Chicagu. Zákrok trval šest hodin a podílelo se na něm pět chirurgů, uvedla agentura Reuters.

„Parazitické dvojče je identické dvojče, které se během vývoje plně neoddělilo. Jinými slovy, není to druhé samostatné dvojče, ale dvojče, které je závislé na jejím těle,“ vyjádřil se k případu dětský neurochirurg John. R. Ruge z nemocnice, v níž holčičku operovali.

Dominique se po operaci dobře zotavuje a objevila se i na úterní tiskové konferenci, na níž lékaři o případu informovali. Zákrok byl podle lékařů nutný, bez něho by dívenka měla při svém vývoji velké zdravotní problémy.

Holčička je prozatím v péči pěstounské rodiny. Pokud se neobjeví žádné komplikace, vrátí se během několika týdnů zpět do Afriky ke své původní rodině.

Reklama

Výběr článků

Načítám