Hlavní obsah

Dvanáctiletá dívka nemocnici darovala přes 1300 dětských knih

Novinky, dov

Rodina americké holčičky Charlotte Olsonové z New Jersey musí být na svou 12letou dcerku náležitě pyšná. Místo toho, aby stejně jako její vrstevnice řešila třeba make-up a chlapce, si dívka usmyslela, že nasbírá pro pediatrické oddělení místní nemocnice knihy pro jejich malé pacienty a pomůže tak dobré věci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Letošní Valentýn strávila Charlotte Olsonová obklopená těžkými krabicemi plnými knih, které mířily do Dětské regionální nemocnice v okrese Voorhees. Od uplynulých Vánoc, kdy svou sbírku zahájila, nasbírala přes 1300 titulů dětského čtení. Původní záměrem Charlotte bylo nasbírat tisíc knížek, její dobročinná akce se však díky sociálním sítím rozkřikla po okolí a zájem pomoci byl opravdu obrovský.

„Přeju si rozdávat knihy dětem. Chtěla bych je rozvážet po městě a pomáhat takto své komunitě,“ řekla při rozdávání sbírky mladá dívka. „Jsem pyšná, že jsme jich nasbíraly tolik - nečekala jsem, že to bude mít takový úspěch,“ dodala její matka Vicky Olsonová.

Nemocnice ještě nikdy neobdržela tak obrovský knižní dar a doktoři jsou z něj nadšeni. „Je to pro nás obrovská služba,“ řekl ke sbírce doktor Mohammed J. Hussain. „Knihy, které nám budou přebývat, rozvezeme v průběhu roku i do dalších pediatrických zařízení, aby dál pomáhaly těm nejmenším pacientům.“

Mladá dívka navíc nemocnici přispěla nasbíranou částkou 220 dolarů na nákup dalších knih a do budoucna prý plánuje i další podobnou dobročinnou činnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám