Hlavní obsah

V ruské zoo se narodil vzácný liger

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Samara

V pojízdné zoologické zahradě v ruské Samaře přivítali velmi vzácné mládě. Tygřici a lvovi se tam narodil liger (někdy také ligr). Tento druh je velmi vzácný a v divočině se nevyskytuje vůbec, informovala agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tygřici a lvovi se narodil ligerVideo: AP

 
Článek

Ligerova tygří máma se jmenuje Princezna, otec lev zase Cézar. Proto není divu, že mládě dostalo jméno Car. „Tygřice měla své období, ale neměli jsme žádné tygry. Viděli jsme na ní, jak trpí. Tak jsme se rozhodli, že ji dáme dohromady se lvem, se kterým dlouhou dobu žili vedle sebe. A zafungovalo to,“ popsal ředitel zoo Erik Airapetyjan.

Mládě, které je krmeno kozím mlékem, se má podle něj k světu. Ve volné přírodě se tito kříženci nevyskytují, lvi a tygři se tam totiž vzhledem k odlišnému způsobu života nesetkávají, a tak je jejich chov možný jen v zajetí. „Stává se to pouze v zoo. Hledal jsem to na internetu a zjistil, že jich je na světě jen 23,” doplnil Airapetyjan.

Díky absenci genu omezujícího velikost patří ligeři mezi největší šelmy světa. Oficiální prvenství patří ligřímu samci Herculesovi, který váží 418 kilogramů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám