Hlavní obsah

Pes zachránil holčičku před uštknutím, sám na to málem doplatil

Novinky, vps

Rodina Delucových z Floridy nedávno adoptovala z útulku dvouletého německého ovčáka. Pes jim teď laskavost vrátil, když zachránil jejich malou dcerku Molly před možným uštknutím od jedovatého chřestýše diamantového. Sám to ale málem nepřežil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Pes zachránil holčičku před uštknutím hadem, sám na to ale málem doplatil Video: Reuters

 
Článek

Pes jménem Haus se postavil mezi hada a holčičku, kterou na středeční procházce doprovázela její babička.

„Skočil dopředu a dozadu, udělal to takhle třikrát. Mohl klidně utéci, ale neudělal to,“ popsala CNN matka Molly Donya Delucová, jak pes utrpěl hned tři uštknutí od chřestýše.

„Nepochybuji o tom, že chránil svoji rodinu,“ dodala s tím, že Haus si k její dceři za krátkou dobu, kdy ho mají doma, vytvořil silné pouto.

Jenže uštknutí ho málem stála život. Dávka jedu byla silná a mohl během pár hodin zemřít. Veterináři ale odvedli dobrou práci a zachránili ho. Zotavovat se však bude dlouho.

S uhrazením nákladů na péči pomáhá speciálně založená on-line sbírka, ve které se pro něj do neděle vybralo víc než 50 tisíc dolarů. Delucovi už poprosili, ať lidé peníze neposílají. Jedná se o opravdu vysokou částku, a proto všechny prostředky, které zbudou po zaplacení nákladů, věnují vybraným útulkům a charitám věnujícím se záchraně psů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám