Hlavní obsah

Prožili si peklo na zemi, teď míří týraní lvi z cirkusů do ráje

Novinky, mšv

Tisíce kilometrů musí urazit 33 lvů z jihoamerických cirkusů, než se dostanou do přírodní rezervace v Jihoafrické republice. Svobodu jim zajistila organizace pro ochranu zvířat Animal Defenders International, když je z cirkusů vykoupila.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Organizace na ochranu zvířat převáží do Afriky 33 cirkusových lvůVideo: Reuters

 
Článek

Všech 33 lvů váží dohromady něco přes čtyři tuny a jedná se o vůbec největší převoz těchto zvířat vzduchem. „Prožili si peklo na zemi a teď konečně míří domů do ráje - do světa, pro který je příroda stvořila,” uvedl ve svém prohlášení prezident organizace Jan Creamer.

Zvířata žila v cirkusech v Peru a Kolumbii v brutálních podmínkách několik let v klecích na nákladních vozech. Většina z nich byla týrána, byly jim odstraněny drápy, mnozí mají zlámané zuby, jeden nemá oko a další je téměř slepý.

Z Peru zachránila organizace během posledních dvou let 24 lvů, zbylých devíti se v roce 2014 vzdaly kolumbijské cirkusy.

Let zabere kolem čtrnácti až patnácti hodin, včetně rychlé zastávky v Brazílii na doplnění paliva a výměnu posádky. O zvířata se během cesty stará zkušený tým, který jim poskytuje nezbytnou potravu a vodu.

Nový domov naleznou divoké šelmy v přírodní rezervaci Emoya v provincii Limpopo na severu Jihoafrické republiky. Na pěti tisících hektarech africké buše naleznou důstojný odpočinek. Místo je na soukromém pozemku a není otevřeno pro veřejnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám