Hlavní obsah

Pes utekl od nových majitelů, po 400kilometrové cestě se vrátil k těm původním

Novinky, vps

Pastevecký pes jménem Pero prý ušel zhruba 400 kilometrů, protože se mu stýskalo po jeho původních majitelích z Walesu. Utekl z farmy v anglickém hrabství Cumbria a po necelých dvou týdnech se objevil ve svém starém domově, napsal v pondělí web BBC.

Foto: Mapy.cz

Trasa, kterou urazil Pero zpět do svého starého domova

Článek

Pero utekl z farmy v Cockermouthu 8. dubna. Jeho majitel ho vzal na pastvinu, aby nahnal dohromady ovce, jenže psovi se buď opravdu stýskalo po domově, nebo mu prostě jen nevoněla práce, a tak vzal roha. Na ovce vůbec nemyslel, prostě se vydal nejkratší cestou pryč z farmy a ani se neotočil.

Podle webu listu The Daily Telegraph se o 12 dní později objevil zpět na farmě Alana a Shane Jamesových, kteří ho vychovali a jako pracovního psa později prodali. Pokud by se cesta počítala podle silnic, musel ujít nebo uběhnout minimálně 400 kilometrů. Podle Alana Jamese Pero trochu kulhal a byl hubenější, než si ho pamatoval, ale jinak mu nic nebylo.

Noví majitelé po útěku volali těm původním a o útěku je informovali. „Myslela jsem si, že se někdo ozve, protože měl mikročip,” uvedla Shane Jamesová. Místo toho se pes objevil u jejich dveří. „Když šel ve středu večer manžel po večeři ven, našel ho na našem prahu. Skákal na něj jak šílený.“

Perova cesta, která připomíná mnohokrát zfilmovaný knižní příběh Lassie se vrací, se zdá až neuvěřitelná, ale podle psích odborníků se takové případy můžou stát a v minulosti už k nim došlo.

Jamesovi se bez většího váhání rozhodli, že Pera si teď nechají, protože dávat ho zpět nebo do dalšího domova by očividně nemělo smysl. Teď chtějí alespoň získat informace o jeho cestě a shání svědky, kteří ho viděli.

„Když se vrátil, nebyl hladový nebo zesláblý, takže musel někde najít jídlo. Po cestě musel dělat zastávky,“ citovala BBC Jamesovou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám