Hlavní obsah

Adrenalinoví sportovci létali nad hladinou Vltavy

Novinky, Aneta Lednová
Praha

V rámci výstavy Lodě na vodě můžou návštěvníci zhlédnout i exhibici vodních adrenalinových sportů. K vidění bude o víkendu například flyboardista, který létá až čtyři metry nad vodou.

Adrenalinoví sportovci vzlétali několik metrů nad hladinu VltavyVideo: Aneta Lednová, Novinky

 
Článek

Osmý ročník výstavy Lodě na vodě 2016 a dovolená v přírodě se koná na obou pražských náplavkách a návštěvníkům přinesl i několik novinek.

„Na Smíchovském nábřeží máme modely lodí od malých nafukovacích člunů přes mořskou plachetnici až po lodě dlouhé i více než deset metrů nebo houseboaty. Novinkou na tomto břehu je lyžařský vodní vlek a každý, kdo přijde, si může zkusit wakeboarding,“ popsal Novinkám ředitel výstavy Vladimír Toman.

Na druhé straně, tedy na Rašínově nábřeží, je výstava lodních doplňků, sportovních potřeb a outdooru. Novinkou na tomto břehu je sekce s názvem „Sport a historie Vltavy“. Zde je mimo jiné instalován bazén o délce 22 metrů, kde si mohou návštěvníci vyzkoušet různé typy lodí a ti odvážnější mohou i na hladinu Vltavy. Děti, ale také dospělí návštěvníci si mohou vyzkoušet jízdu na dračích lodích, plachetnici nebo paddleboard.

Adrenalinové sporty

Zajímavá podívaná byla také na exhibici adrenalinových sportů jako například jetovator, jetsurf, freestyle na vodním skútru, flyboard nebo wakeboarding.

„Wakeboardingu se věnuju osm let. Můj největší úspěch je momentálně, že jsem vítězem Českého poháru, vicemistr České republiky a také jsem získal sedmé místo na mistrovství Evropy,“ řekl patnáctiletý Patrik Hanes.

V letošním roce je vstup na výstavu zpoplatněn a navštívit ji můžete do neděle 24. dubna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám