Hlavní obsah

Síť kin chce povolit používání mobilů při promítání, mladí prý bez nich nevydrží

Novinky, vps

Je zažitým pravidlem, že v kině nebo třeba divadle se před představením vypínají mobilní telefony, aby nikoho nerušily. Šéf americké sítě kin AMC Entertainment teď přišel s tím, že by rád zavedl promítání, kde by mobily byly povoleny, protože mladá generace podle něj dvě hodiny bez telefonu nevydrží.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Adam Aron vede AMC teprve čtyři měsíce, během této krátké doby se už však postaral o jeden velký úspěch, a to dohodu o koupi konkurenční společnosti Carmike, čímž se z AMC stane největší síť kin na světě.

A také ukázal, že má chuť experimentovat, když oznámil, že by rád změkčil zákaz používání mobilních telefonů.

„Když řeknete 22letému, ať si vypne telefon, aby nekazil film, slyší ‚prosím, uřízni si levou ruku nad loktem‘,“ vysvětloval Aron dramaticky webu Variety. „Nemůžete jim říct, aby si vypnuli telefon. Takhle oni nežijí,“ pokračoval.

Nápadu se nelze divit, Aron potřebuje přitáhnout do kin mladé diváky, kteří dnes často dávají přednost jiným způsobům zábavy. Je však otázkou, zda by i pro otrlou mládež nebylo problémem 150 svítících displejů v sále, nemluvě o případných selfíčkách při nějaké zajímavé scéně ve filmu.

Aron zatím nemá přesnou představu o tom, jak svůj záměr provést. Nejspíš ale dojde jen k povolení textování a chatování, přičemž nejpravděpodobnější varianta je zřejmě zavedení speciálních sálů s benevolentnějšími pravidly při používání mobilů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám