Hlavní obsah

Letadlo při přistání málem trefilo turistu na silnici

Novinky, vps

Letiště Gustava III. na karibském ostrově svatého Bartoloměje patří mezi nejnebezpečnější na světě. Přistání je tam opravdu náročné, což láká turisty a nadšence do letectví, kteří u letiště pozorují přistávající letadla. Jednomu z nich se to teď málem nevyplatilo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letadlo při přistávání málem smetlo turistuVideo: Caters News, AP

 
Článek

Ranvej na malém letišti měří jen 650 metrů, a než se na ni pilot dostane, musí přeletět těsně nad silnicí na kopci nad letištěm a poté sestoupat dolů. Aby toho nebylo málo, na konci letiště je pláž. Přistávají na něm proto jen malá letadla a piloti procházejí speciálním výcvikem, aby na něj mohli létat.

Právě na vrcholu kopce čekala nedávno skupinka, která fotila a natáčela přistávající letadla. Mezi nimi byl i Sébastien Politano, jenž testoval svou novou 360stupňovou kameru. Zachytil tak, jak jednoho z přihlížejících turistů málem trefilo letadlo.

Muž v bílém tričku, který se plně soustředil na fotografování, se na poslední chvíli před prolétávajícím letadlem sehnul. Pak tvrdil, že se mu otřelo o ruku.

Trefilo, či ne?

„Ukázal mi stopy od pneumatiky na ruce. Uvěřil jsem mu až později, když jsem se díval na záznam a viděl jsem, jak blízko to letadlo bylo. Myslím, že neví, jaké měl štěstí, že ho netrefilo víc,“ uvedl Politano pro Caters News.

Při zpomaleném přehrání videa to však vypadá, že letadlo turistu trefit nemohlo. Ruce měl dole, a kdyby se o něj přece jen otřelo, muselo by to s ním i tak pořádně zamávat a minimálně mu vyrazit foťák z rukou.

Reklama

Výběr článků

Načítám