Hlavní obsah

Letadlo muselo přistát kvůli pasažérovi, který chtěl cvičit jógu

Novinky, vps

Kvůli kurióznímu důvodu se muselo minulý týden vrátit zpět na letiště na Havaji letadlo, které letělo z Honolulu do Tokia. Jeden z pasažérů totiž trval na tom, že bude v uličce cvičit jógu a meditovat.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dvaasedmdesátiletý Hyongtae Pae se po vzletu uchýlil do zadní části uličky a přes odpor posádky, která se chystala rozdávat občerstvení a potřebovala uličku volnou, chtěl cvičit jógu.

Jeho žena se ho snažila přesvědčit, ať se vrátí zpátky na své místo, to ho ale rozzlobilo a začal na ni křičet. Na palubě letadla společnosti United Airlines bylo několik příslušníků americké námořní pěchoty, kteří posádce pomohli pasažéra usadit na místo. Pilot mezitím rozhodl o návratu na letiště v Honolulu.

„Jóga a meditace můžou být prospěšnými aktivitami, neruší však povinnost poslouchat instrukce posádky během letu,“ uvedl ve čtvrtek pro Reuters Tom Simon z oddělení FBI v Honolulu. „Skutečnost, že kvůli tomu musel pilot otočit letadlo, ukazuje, o jak vážnou situaci se jednalo,“ dodal.

Pae byl na Havaji na dovolené a přes Japonsko se vracel domů do Jižní Koreje. Podle své obhájkyně byl vzhledem k časovému posunu unavený, a proto se chtěl zklidnit jógou.

V pondělí se objevil před federálním soudem a poté byl propuštěn na kauci 25 tisíc dolarů (asi 600 tisíc korun). Musel ale odevzdat svůj pas a během čekání na další přelíčení musí zůstat na ostrově Oahu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám