Hlavní obsah

Surfaře napadl žralok, zachránila ho duchapřítomnost kamarádů

Novinky, vps

Pohotová reakce kamarádů zachránila australského surfaře Bretta Connellana, kterého ve středu napadl žralok u pláže ve městě Kiama ležícím jižně od Sydney. Paryba ho kousla do stehna, jeho kamarád, který byl ve vodě s ním, ho však včas vytáhl ven a ránu mu zaškrtil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Surfař přežil útok žraloka díky duchapřítomnosti kamarádůVideo: Reuters

 
Článek

„Viděl jsem, jak je Brett vláčen vodou, a slyšel jsem šílený křik. Pomyslel jsem si, že když se k němu rychle nedostanu, bude po pár sekundách konec,“ citoval web australské stanice ABC Brettova kamaráda Joela Trista.

Australan surfaře, který chvílemi ztrácel vědomí, dostal na břeh, kde mu nohu za asistence své přítelkyně Agie, která je zdravotní sestrou, pohotově zaškrtil. Pokud by tak podle lékařů neučinili, muž by rychle vykrvácel.

„Upřímně, je to padesátkrát těžší, když se jedná o někoho blízkého. S pacienty v kritickém stavu se setkávám každý den, ale ještě teď jsme z toho, co se odehrálo, vystrašení,“ řekla Agie.

Zraněného transportovali letecky do nemocnice v Sydney, kde byl operován. Zůstává ve vážném, ale stabilizovaném stavu, napsala agentura Reuters.

Reklama

Výběr článků

Načítám