Hlavní obsah

Američana zatkli za to, že před 14 lety nevrátil videokazetu

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američana Jamese Meyerse minulý týden zastavila policejní hlídka kvůli rozbitému světlu. Běžný přestupek, jakých se denně odehrají stovky. Jenže místo blokové pokuty, kterou čekal, se Meyers od policisty dozvěděl, že na něj má příkaz k zatčení, protože před 14 lety nevrátil vypůjčenou videokazetu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Sedmatřicetiletý Meyers z Concordu v Severní Karolíně minulé úterý vezl do školy svou desetiletou dcerku, když v tom ho zastavila policie, napsala agentura Reuters. Muži zákona v rámci běžné procedury prohnali jeho řidičák databází a ke svému překvapení zjistili, že mají co dočinění s „kriminálníkem“.

„Ten chlápek přišel zpátky k autu a povídá: ‚Pane, nevím, jak bych vám to řekl, ale mám tu na vás příkaz k zatčení z roku 2002. Očividně jste si půjčil film z půjčovny a už ho nevrátil‘,“ vykládal Meyers na videu, které ještě ten den nahrál na YouTube. Sami policisté prý říkali, jak směšné to je.

Příkaz k zatčení byl vydán 28. února 2002. Na kazetě, kterou zapomnětlivý Američan nevrátil, byl film Freddyho úlet (v originále Freddy Got Fingered).

Odvezli ho do věznice

„Měl jsem v autě dceru a byli jsme na cestě do školy, takže mi řekli, že ji tam můžu odvézt, jet do práce a na večer si najít chůvu, abych mohl na policejní stanici,“ řekl stanici ABC Meyers, který svou dceru vychovává sám.

Na policejní stanici si opravdu převzal obvinění a byl převezen do nedaleké věznice, kde ho pustili na písemný slib, že nebude unikat spravedlnosti. Před soudem se má objevit na konci dubna.

„Ve vězení mi vzali i pásek. Musel jsem si držet kalhoty, když jsem podepisoval dokumenty. Bylo to velmi ponižující. A vystrašilo to mou dceru. Myslela si, že jdu do vězení kvůli rozbitému světlu,“ dodal Meyers.

Paradoxní na celé situaci je, že i kdyby Meyers kazetu našel, nemá ji kam vrátit. Půjčovna ve městě Salisbury, kde si ji vypůjčil, už je totiž podle místních dobrých 10 let zavřená.

Meyersovi se z turné po Austrálii dokonce ozval kanadský komik Tom Green, režisér a představitel hlavní role ve filmu Freddyho úlet. Slíbil mu, že pokud to bude potřeba, rád mu pomůže. Na svůj twitterový účet pak napsal, že „jen těžko věří, že je tohle možné“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám