Hlavní obsah

V osmi letech začal snídat sklo a břitvy, jako dospělý zvládá mnohem víc

Káhira

Zálibu v pojídání skla a břitev u sebe objevil, už když byl malý kluk. Nyní osmatřicetiletý Egypťan Karim tahá nákladní auto jedním prstem a je prý schopen dalších nadlidských výkonů. Ostatně, podívejte se sami.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

V osmi letech začal snídat sklo a břitvy, v dospělosti toho zvládá mnohem vícVideo: Reuters

 
Článek

Na pořízeném záznamu Karim nejprve v zubech a poté jedním prstem táhne bílou dodávku. Na zádech si potom nechává kladivem rozbíjet betonové panely. V ruce pak drží několik hřebíků, které si strká do úst a žvýká je. Stisknutými zuby pak ze země zvedá dřevěnou lavici a drží ji ve vzduchu. Následuje několik záběrů se sklem. Nejprve na něm Karim leží a nechává na sobě opět kladivem rozbíjet beton, potom si střepy nechává strkat dokonce i do oka. V závěru videa si do kůže na břiše dělá nožem díru.

Osmatřicetiletý Karim Husajn z Káhiry si svých zvláštních schopností všiml, už když mu bylo sedm nebo osm let. Popisuje, jak omylem rozbil sklenici s mlékem a střepy z ní začal jíst. Oblibu v pojídání břitev objevil podobně, během návštěvy u holiče. Nyní už zvládá tři až čtyři mističky střepů a několik břitev k snídani.

Faraon, jak ho přezdívá rodina a přátelé, o sobě tvrdí, že má sílu jako 360 koní. „Neunavím se a nepotřebuju moc spánku. Nebývám nachlazený, netrpím na bolest hlavy ani zbytku těla. Právě naopak. Jsem zdravější a silnější než ostatní lidé. Dokážu uběhnout tři kilometry na přímém slunci. Během toho se nezapotím, necítím se vyčerpaně ani si nepotřebuji na chvilku sednout,“ popisuje Karim.

Lékaři zjistili odlišnou stavbu nervů a cév

Když Karimovi rodiče poprvé na vlastní oči viděli, jak jejich syn polyká sklo a žvýká hřebíky, odvezli ho okamžitě k lékaři. Tam mu nechali udělat několik vyšetření a zjistili, že jeho cévy a nervy jsou rozmístěny jinak než u ostatních lidí. „Jsem svolný k dalším vyšetřením a testům, aby se zjistilo, co to vlastně mám,“ uvedl Karim.

Faraon doufá, že se stane známým a možná se i jednou dostane na Olympijské hry a vytvoří světový rekord. Peníze vydělané díky své popularitě by pak chtěl věnovat například sirotčincům nebo nemocnicím, které léčí děti s rakovinou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám