Hlavní obsah

Nic pro sraby. Tahle zip-line dráha vede nad tlamami krokodýlů

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atrakce, k jejíž návštěvě se člověk musí asi nějakou chvíli odhodlávat - řeč je o zip-line dráze na Floridě, kde odvážlivci balancují přímo nad skupinkami krokodýlů. Samozřejmě je tam pečlivě dbáno na bezpečnost, ale ten pocit „co kdyby“... No představte si to.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Adrenalinová zip-line dráha na FloriděVideo: Caters TV, AP

 
Článek

Na Aligátoří farmě v zoologickém parku na Floridě ve městě St. Augustine si mohou návštěvníci prohlédnout mnoho druhů krokodýlů. Během jízdy na speciální adrenalinové zip-line dráze to však jen těžko stihnou. Snad každý tam má plné ruce práce s rovnováhou a také nervy na pochodu.

Tato unikátní dráha natažená přímo nad jezírky s krokodýly se ukázala jako velmi dobrý tah provozovatelů parku. Ročně totiž podle agentury AP přiláká okolo 200 tisíc lidí.

Nejde jen o výzvu odhodlat se z výšin projít nad krokodýly. Návštěvníci toho z ptačí perspektivy vidí z parku mnohem více. Ty, jež by snad byli až ochrnutí strachem, ujišťuje ředitel John Brueggen skrze AP, že jsou zájemci dvojitě jištěni.

Park existuje již od roku 1893. Klade si za cíl ochranu zvířat a také vzdělání veřejnosti. Žije v něm na 24 druhů krokodýlů, dále si tam návštěvníci prohlédnou exotické ptactvo, lemury a další živočichy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám