Hlavní obsah

Bratři vyhráli v loterii, každý ale trochu jinou částku

Novinky, vps

Bratři James a Bob Stocklasovi z americké Pensylvánie si minulý týden na dovolené na Floridě koupili losy loterie Powerball. Po návratu domů zjistili, že oba vyhráli. Jenže zatímco z Jamese se stal multimilionář, Bob „zbohatl“ jen o pár dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Ve výhrách bratrů je značný nepoměr...

Článek

James byl s bratrem a jeho manželkou na cestě zpět domů z rybářské dovolené na souostroví Florida Keys. Cestovali obytným vozem a při jedné z občerstvovacích zastávek si minulé pondělí ve městě Marathon mimo jiné koupili i pár losů.

O pár dní později seděl 67letý soudce doma v Pensylvánii ve své oblíbené restauraci a napadlo ho zkontrolovat, zda náhodou nevyhrál.

„Vy všichni tady v restauraci, snídaně je na mě! Jsem totiž milionář,“ uvedl pro ABC News, jak reagoval, když zjistil, že trefil správná čísla a patří mu jackpot ve výši 291,4 miliónu dolarů.

Okamžitě volal rodině, aby jim oznámil, že se všichni vrací na Floridu, a to ve velkém stylu. Od svého kamaráda si totiž pronajal soukromé letadlo, což ho vyšlo na 20 tisíc dolarů, tedy asi půl miliónu korun.

Poté vyšlo najevo, že vyhrál i Bob. I když se jednalo o pouhých sedm dolarů, loterijní společnost mu stejně jako Jamesovi připravila obrovský šek, aby mohli bratři výhru převzít opravdu stylově.

V jednom ohledu je na tom ale Bob přece jenom lépe. James totiž loterii dlouhá léta hraje se dvěma přáteli a losy si kupují společně, výhru tak musel rozdělit na tři části. Zvolil okamžitou výplatu, což znamená strhnutí výhry na 191 miliónů dolarů. Po odečtení všech daní si každý z trojice podle CNN odnesl zhruba 40 miliónů dolarů. To Bob, ten se s nikým dělit nemusel.

Reklama

Výběr článků

Načítám