Hlavní obsah

Kočka musí nosit sluneční brýle, nejde ale o módní výstřelek

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Dvouletá kočka Bagel z Kalifornie je velkou hvězdou sociálních sítí, kde je známa pod jménem Sunglass Cat. Ven totiž nevyjde bez slunečních brýlí na čumáku. V tomto případě však nejde o žádný módní výstřelek její paničky. Zvíře má problémy se zrakem a bez ochrany očí mu hrozí oslepnutí, citovala AP agenturu Caters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kočka Bagel nosí stylové sluneční brýleVideo: Caters News, AP

 
Článek

Bagel už podstoupila tři oční operace. Její majitelka, osmačtyřicetiletá Karen McGillová z Los Angeles, jí musí několikrát denně kapat do očí kapky, protože kočce se netvoří slzy.

Nošení slunečních brýlí, které doporučil i veterinář, zase pomáhá, aby kočce nějaké smítko nepoškodilo rohovku, což by mohlo vést až k úplné ztrátě zraku.

Kdykoli vyrazí kočka ve svých slunečních brýlích ozdobených nalepovací bižuterií ven, budí velikou pozornost. „Každý si ji chce vždy pohladit a pochovat. Lidé se mě ptají na její sluneční brýle a já jim vysvětluji, že je nosí kvůli svému zdravotnímu stavu,“ popsala Bagelina panička.

Zvíře rovněž trpí alergiemi a nedokáže pořádně regulovat teplotu svého těla. Proto musí někdy nosit kromě nezbytných brýlí i obleček.

Svého čtyřnohého miláčka McGillová před dvěma lety adoptovala. Tehdy to bylo dvouměsíční kotě. Kdyby to neudělala, zřejmě by ho utratili kvůli jeho speciálním potřebám, myslí si Američanka. Dnes už si život bez Bagel nedovede představit a dodává: „Dokud bude vyvolávat úsměv na tvářích, dokud bude dělat někomu lepší den, pak je její účet na sociální síti úspěšný.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám