Hlavní obsah

Úředník nechodil šest let do práce, nikdo si toho nevšiml

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokutu ve výši 27 tisíc eur, tedy asi 730 tisíc korun, udělil soud úředníkovi ze španělského Cádizu, který se minimálně šest let neobjevil v práci. Na jeho absenci se paradoxně přišlo až ve chvíli, kdy ho nadřízení chtěli ocenit za dlouholetou službu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dnes 69letý Joaquín Garcia začal pracovat v roce 1990 ve vodárenské společnosti, v níž bylo akcionářem město, uvedl web listu El Mundo. V roce 2010 se mu radnice chystala udělit ocenění za 20 let služby, jenže vyšlo najevo, že se naposledy objevil v práci v roce 2004. I přesto ale dál pobíral roční plat ve výši 37 tisíc eur.

„Mysleli jsme si, že na něj dohlíží vodárenská společnost,“ uvedl k případu Jorge Blas Fernandez, jenž byl ve městě zástupcem starosty v letech 1995 až 2015.

Ve vodárenské společnosti si zase jako v dokonalé frašce mysleli, že Garciu má na starosti radnice, a tak manažer firmy, který měl kancelář naproti povedenému úředníkovi, neřešil, že ho několik let neviděl.

Případ tak šel v roce 2010 k soudu, který tento týden rozhodl o Garciově vině. Španěl se hájil tím, že do zaměstnání každý den přišel, ale neměl tam co na práci. Nikomu to prý nenahlásil kvůli tomu, že měl rodinu a jen těžko by si hledal jinou práci. Místo toho se tak věnoval četbě, hlavně studoval filosofii.

Soudu to ale nestačilo a udělil mu pokutu 27 tisíc eur, což odpovídá jeho příjmu po zdanění. Vyhozen být nemohl, protože již odešel do důchodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám