Hlavní obsah

Vichr cloumal náklaďákem jako hračkou

Novinky, zkr

Krušné chvilky zažil koncem ledna řidič kamiónu na dálnici A1 v britském hrabství Durham. V místě foukal tak silný vítr, že jeho vůz málem za jízdy převrátil. Podle svědků muž vůbec nereagoval na upozornění ostatních řidičů, citovala AP agenturu Caters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Silný vítr málem převrátil na dálnici kamiónVideo: Caters News, AP

 
Článek

Riskantní jízdu natočil sedmnáctiletý Harrison Smith, který cestoval se svými kolegy v autě za kamiónem. „Když jsme viděli, jak vítr náklaďákem cloumá, došlo nám, že to je velmi nebezpečné. Začali jsme na řidiče blikat a snažili jsme se ho varovat. Ale on nás i ostatní řidiče, kteří dělali totéž, zcela ignoroval a jel dál několik mil,“ popsal.

Jeden z poryvů větru nakonec vozidlo naklonil tak, že jelo pod úhlem 45 stupňů jen po kolech na pravé straně. Na boku neskončilo jen díky svodidlům. „Mohl zabít jak sebe, tak někoho jiného. Je zázrak, že nikdo nebyl zraněn,“ dodal Smith.

Ihned po incidentu řidič konečně zastavil vedle dálnice. Vše nakonec vyřešili hasiči, kteří kamión zabezpečili a odtáhli pryč. „Byli jsme upozorněni na to, že vítr sfoukl z kamiónu na dálnici A1 jeho střechu,” potvrdil mluvčí hasičského záchranného sboru.

Reklama

Výběr článků

Načítám