Hlavní obsah

Ženě hrozí vězení za to, že se nevěnovala domácím pracím

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Dvaačtyřicetileté Italce z městečka Sonnino jižně od Říma hrozí podle italských médií vězení za to, že zanedbávala domácí práce. Podle stížnosti jejího o pět let staršího manžela se dostatečně nevěnovala vaření a uklízení domácnosti.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Manžel si šel stěžovat na policii. Podle jeho vyjádření se cítí „uražen“ ženiným dvouletým zanedbáváním. Kromě toho, že pro něj odmítala vařit a neuklízela dům, ho prý ještě čas od času vyhodila z ložnice.

Policisté překvapivě jeho stížnost nezamítli a předali ji soudu. Italku tak letos čeká proces, v němž čelí obvinění z „týrání v rámci rodiny“, a pokud by byla shledána vinnou, hrozí jí trest odnětí svobody ve výši dvou až šesti let, uvedla minulý čtvrtek k bizarní zprávě italská mutace webu The Local.

„Jako by se jednalo o případ z 50. let minulého století, a ne ze země, kde by měla být rovnost mezi pohlavími,“ okomentoval případ list Il Tempo.

Osahávání prý bylo jen „hravé”

Britský The Daily Telegraph připomenul, že v minulém týdnu se jednalo hned o druhý případ zvláštního přístupu italského soudnictví ke vztahům mezi pohlavími.

Ve středu totiž soud na Sicílii rozhodl, že šéf, který byl obviněn z osahávání tří kolegyň, není vinen ze sexuálního harašení, protože jeho chování nebylo chlípné, ale hravé. Ženy uvedly, že je plácal po zadku a sahal jim na ňadra a do rozkroku. Dle soudu se však v případě 65letého muže nejednalo o touhu po sexuálním uspokojení, ale o nedospělý humor.

Rozhodnutí soudu se následně setkalo s obrovskou kritikou. „Verdikt soudu v Palermu je hodný Saúdské Arábie,“ napsal komentátor listu La Stampa.

Anketa

Má mít podle vás muž právo žalovat ženu u soudu za zanedbávání domácnosti?
Ano
26,8 %
Ne
73,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4737 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám