Hlavní obsah

Tvrdý souboj v divočině: Lvi se vrhli na uvězněného nosorožce

Novinky, vps

Napjatou situaci natočil v lednu britský turista v národním parku Etosha v Jihoafrické republice. Trojice lvů se tam pokusila ulovit březí samici nosorožce, která uvízla v napajedle, ale po divokém souboji se jim to nakonec nepodařilo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Smečka lvů okamžitě využila nosorožcovy slabé chvilkyVideo: Caters News, AP

 
Článek

Samice nosorožce se snažila zoufale vyprostit z bahnitého okraje jámy s vodou a hluk, který při tom vydávala, přilákal trojici lvů. Trpělivě čekali, a jakmile se jejich zamýšlené kořisti podařilo dostat ven, na oslabeného protivníka zaútočili.

Strhl se boj na život a na smrt, kdy se nosorožec důkladně seznámil s drápy hladových šelem. Samice zmobilizovala veškeré zbylé síly a partičku lvů zastrašila. Ti se pak vědomi toho, že jeden střet s o mnoho těžším soupeřem by mohl být fatální, raději dali na ústup a nosorožce nechali utéct.

„Celý den jsme jezdili k různým napajedlům v naději, že se nám podaří spatřit něco zajímavého. Tohle byla naše poslední zastávka v ten den. Viděli jsme, jaký je opravdu život v království zvířat, a byli jsme rádi, když se samici podařilo uniknout,“ uvedl pro Caters TV turista David Wederell, který situaci natočil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám