Hlavní obsah

Žena už má osm let škytavku

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhých osm let vydává Britka Lisa Gravesová zvuky podobné škytání. Teď doufá, že by se svého trápení konečně mohla zbavit.

Foto: Profimedia.cz

Lisa Gravesová

Článek

Sedmadvacetiletá Gravesová začala poprvé vydávat zvuky, které přirovnává k vykviknutí psa, když na něj někdo šlápne, v lednu roku 2008. Nejprve si myslela, že škytání bylo způsobeno jejím tehdejším těhotenstvím, ale zvuky vydávala i po porodu.

„Přicházejí naprosto náhodně. Můžu jich udělat 20 za hodinu a další hodinu naopak žádný. Často jsou opravdu hlasité,“ uvedla pro BBC.

V neděli nastoupila do nemocnice, kde si pobude pár dní, během nichž budou lékaři monitorovat její mozek a provedou několik testů.

„Neurologové chtějí zjistit, zda se jedná o škytavku, nebo o tik,“ dodala.

Britka doufá, že se podaří její problém odstranit, protože ji výrazně omezuje v životě. Jako kosmetička pracuje z domova a její klienti jsou na neobvyklé zvuky zvyklí, ale třeba do kina nebo restaurace kvůli tomu vůbec nechodí. Před Vánocemi si po dlouhé době zašla do hospody a bylo to podle jejích slov velmi nepříjemné.

„Vstoupila jsem dovnitř a vyšel ze mě ten zvuk. Už mám dost toho, jak na mě lidé zírají,“ řekla Gravesová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám