Hlavní obsah

Dostala kopačky u oltáře. Pak se její život obrátil naruby

Novinky, vps

Dnes 30letá Britka Katy Collinsová zažila životní šok, když ji její dlouholetý přítel opustil u oltáře. Z nepříjemné události se ale rychle vzpamatovala. Od základů změnila svůj život, když prodala dům a koupila si jednosměrnou letenku do jihovýchodní Asie. Z cest zveřejňovala zápisky, které se staly inspirací pro tisíce lidí po celém světě a nakonec jí vynesly smlouvu s vydavatelstvím.

Foto: Profimedia.cz

Katy Collinsová

Článek

Collinsová měla slušnou práci v PR oddělení letiště v Manchesteru, dům a dobré zázemí, ale najednou jí to všechno přestalo dávat smysl. Prodala tak skoro všechno, co se nevešlo do krosny, a odletěla sama do Thajska.

„Všichni si mysleli, že jsem trochu zešílela, a to hlavně kvůli tomu, že jsem nikdy předtím necestovala sama, ale prostě jsem cítila, že dělám správně,“ citoval ji The Daily Telegraph.

Katy vystudovala angličtinu a žurnalistiku a vždy snila o tom, že napíše knížku. Z cest tak alespoň začala psát blog, i když spíš kvůli tomu, aby její rodina a přátelé věděli, co dělá a kde cestuje. Jenže stránka si začala rychle získávat popularitu.

„Lidé, kteří se mnou neměli nic společného, začali číst můj blog a psali mi e-maily, jak jsem statečná, že jsem všeho nechala a dala se na cestu. Psali mi čerstvě nezadaní muži a ženy, že jsem pro ně inspirací,“ řekla Katy s tím, že jí došlo, že dostala druhou šanci najít sama sebe.

Její snaha se vyplatila

A že bylo co číst. Katy procestovala kromě Thajska ještě Indii a Nepál a poté strávila půl roku v Jižní Americe. Poté už přišel čas na zklidnění, takže se usadila na severu Francie, kde poslední dva roky učila angličtinu. Právě tam ji zastihla nabídka na napsání knížky.

„Ironií je, že editor mi zavolal v den, který by byl třetím výročím svatby. Je to působivé, když přemýšlím, jak daleko jsem došla díky tvrdé práci, odvaze a tomu, že jsem toho chtěla prožít tolik, kolik toho jen šlo,“ dodala.

Na základě zápisků z cest nakonec napsala romantickou komedii The Lonely Hearts Travel Club: Destination Thailand, která si vysloužila označení „Bridget Jones baťůžkářkou“. Další díly budou brzy následovat, takže Britka, která stále má doma ve skříni své svatební šaty, dle svých slov považuje kopačky od bývalého jako nejlepší věc, která se jí kdy přihodila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám