Hlavní obsah

Manželé v loterii Powerball vyhráli miliardy, v pondělí jdou do práce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V USA se přihlásili majitelé prvního ze tří výherních tiketů, mezi něž se po čtvrtečním losování v loterii Powerball rozdělí rekordní jackpot ve výši 1,59 miliardy dolarů (téměř 40 miliard korun). Manželé John a Lisa Robinsonovi ze státu Tennessee už se rozhodli, že si nechají vyplatit svůj podíl na výhře najednou, ale žádné větší plány prý zatím s penězi nemají.

Foto: Harrison Mcclary, Reuters

Manželský pár John a Lisa Robinsonovi jsou majitelé prvního ze tří výherních tiketů loterie Powerball s rekordním jackpotem ve výši 1,59 miliardy dolarů

Článek

John a Lisa Robinsonovi z městečka Munford z Tennessee uvedli, že splatí hypotéku, studentské půjčky dětem, podpoří svou církev a místní nemocnici. Jinak ale nechtějí své životy měnit, dokonce nemají v plánu se ani stěhovat do většího domu. V pondělí zase nastoupí do práce - John na místo ve skladu a Lisa do ordinace kožního lékaře, kde pracuje jako asistentka.

"Tohle jsme dělali celý život. Pracovali. Nemůžete jen sedět a nic nedělat," řekl John. Peníze prý z větší části investují.

V loterii Powerball je možné nechat si výhru vyplatit naráz, v tom případě však částka pro jednotlivé výherce klesne na 329 milionů dolarů. V případě, že výherce zvolí výplatu ve splátkách po dobu 29 let, dostane celkem 529 miliónů dolarů. V obou případech však musí výhru ještě zdanit.

Výherci nesmějí podle pravidel loterijní společnosti skrývat svá jména. Kromě manželů z Tennessee se zatím o peníze nikdo další nepřihlásil. Firma zatím ví jen to, že zbylé dva výherní tikety byly podány na předměstí Los Angeles a na Floridě. Podle pravidel mají držitelé sázenek rok na to, aby si o výhru řekli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám