Hlavní obsah

Slavná scéna z Top Gearu byla podvod, přiznal Clarkson

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to jedna z nejslavnějších scén Top Gearu. Moderátor Jeremy Clarkson jezdí s tříkolkou Reliant Robin po Sheffieldu a malé vozítko se v každé zatáčce převrátí. Diváci se baví a epizoda seriálu se stane legendární. Jenže sám Clarkson teď přiznal, že nebýt úmyslného zásahu štábu, vypadala by reportáž úplně jinak.

Foto: Profimedia.cz

Clarkson s tříkolkami Reliant Robin

Článek

Humorná scéna se objevila v roce 2010 v první epizodě 15. série úspěšného motoristického pořadu. Podívat se na ni můžete zde. Clarkson teď vyšel s pravdou ven ve svém sloupku v posledním vydání listu The Sunday Times.

„Normální Reliant Robin by se nepřevrátil, pokud by ho neřídil opilý ragbyový tým. Nebo by nefoukal vítr. Ale v překotné snaze pobavit jsem požádal štáb, ať si pohraje s diferenciálem takovým způsobem, aby se ta ubohá malá věc převrátila pokaždé, když jsem otočil volantem,“ napsal Clarkson.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Nabízí se tak samozřejmě otázka, zda Clarkson a jeho kolegové nepostupovali podobně ve více případech...

Paradoxní na celé situaci je, že Clarkson má vůz Reliant Robin opravdu rád a jeden si sám pořídil, přičemž stejně učinili i zbylí dva bývalí moderátoři pořadu James May a Richard Hammond a také tehdejší producent Andy Wilman.

Chystají se nové pořady

Clarkson s Mayem a Hammondem momentálně připravují nový motoristický pořad pro Amazon, konkrétně pro jeho video službu Amazon Prime.

Nezahálí ani BBC, která chce Top Gear obnovit a jako hlavního moderátora najala Chrise Evanse. Britská média ale v posledních dnech spekulují o tom, že přípravy na restart se nedaří úplně podle plánu, a je tak otázkou, v jaké kondici se pořad na obrazovkách objeví.

Reklama

Související články

Top Gear má nového moderátora

Novým hlavním moderátorem motoristického pořadu Top Gear se stal Chris Evans, kterého si stanice BBC vybrala jako náhradu za Jeremyho Clarksona. BBC to...

Výběr článků

Načítám