Hlavní obsah

Fenka narozená bez předních nohou se stala hvězdou

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když majitelé psího útulku v jednom peruánském městečku našli na ulici opuštěnou fenku, jíž chyběly přední nohy, netušili, jak jim změní život. Zvíře pojmenované později jako Estrella pro ně totiž není jen domácím společníkem, ale výrazně pomáhá i jejich útulku.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Fena, která se narodila bez předních nohou, se naučila skákat jako klokan

Článek

Estrella se svým vrozeným handicapem rozhodně nenechává omezovat. Naučila se pohybovat i po zadních tlapách a běžně si hraje s ostatními psy z útulku, napsala agentura Reuters.

Ve městě Tinga Maria, kde její páníčci Ivan Escobar s manželkou Elvou Carhuazovou provozují útulek, se stala místní hvězdou a především díky ní začalo chodit do zařízení více návštěvníků. Výrazně tak narostly příspěvky, pomocí nichž mohou majitelé útulku pomáhat dalším psům.

Nezřídka přicházejí i nabídky na adopci Estrelly, to ale zřejmě nepřipadá v úvahu. Kromě toho, že je miláčkem manželské dvojice, navíc slouží jako příklad pro všechny, kteří by se chtěli zbavit štěněte kvůli vrozené vadě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám